Figyelmeztet a BKV: nagy füst várható az M3-as metró három állomásán

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
füst metró BKV Zrt 3-as metró figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felújítási munkálatok miatt nagy füstre lehet számítani az M3-as metró három állomásán március végéig - figyelmeztette a lakosságot a BKV Zrt.

Az M3-as metró vonalának felújítása 2017-óta tart. A fővárosi metróhálózat leghosszabb vonalának középső szakaszánál – átadása előtt – a Kálvin tér, Corvin-negyed, valamint a Semmelweis Klinikák állomásain tesztelik a hő- és füstelvezető rendszer megfelelő működését. A próbák február 21-től kezdődtek és március végéig tartanak.

Figyelmeztetést adtak ki a hatalmas füst miatt a 3-as metrónál Forrás: Csudai Sándor - Origo

"A bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása"

– írja a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága közleményében.

A füstpróbák hétköznap 8-17 óra között zajlanak – írja a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.