Orosz-ukrán háború: az utcán, holttestek és romok között főznek az emberek

Oroszország édesanya Ukrajna holttest háború Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború főzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kijev ostromlott külvárosában nincsen se gáz, se áram, se víz. A lakosok az utcán, hordókban raknak tüzet, azokon főznek. 

A Borsnak egy édesanya mesélt arról, milyen körülmények között élnek most az emberek Ukrajnában. Natasa röviddel a házuk lebombázása előtt menekült el Bucsáról. Most Záhonyban vannak, itt mesélte el, mi történt velük.

Szétlőtt orosz harckocsik Bucsa egyik utcáján Forrás: AFP/Aris Messinis

"Láttam az utcán rohanó családokat, az aszfalton fekvő halottakat. Senkinek sem kívánok hasonló élményeket. Tudom, a távol élőknek ez olyan, mint akár egy jövőbeli film témája, de az én számomra az átélt valóság. Megtudtam, hogy a még álló, de a lakók által elhagyott házakban megindultak a fosztogatások. A bűnözők kapva kapnak az alkalmon, és elvisznek minden mozdíthatót. Bútorokat, értéktárgyakat és élelmet egyaránt" - mondta az asszony, akinek férje egy félreeső helyen keresett menedéket, itt várja ki a fejleményeket.

Natasa fotót is mutatott arról, hogyan főznek az emberek Bucsa utcáin. Mivel nincsen se villany, se víz, se gáz, hordókban raknak tüzet, ezeknek a tetejére teszik a fazekakat.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.