Orosz-ukrán háború: több orosz rakéta csapódott be a NATO-határtól 80 kilométerre

Forrás: MTI/AP/- -
Oroszország Ukrajna rakéta Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Lengyelország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több rakéta csapódott be péntek reggel egy repülőgép-javító üzembe a nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) repülőtere mellett, lerombolva az épületet - közölte Andrij Szadovij, a város polgármestere a Telegram közösségi hálózaton. A város mindössze 70 kilométerre fekszik a lengyel határtól. 

Az üzem működését korábban már leállították, a csapásnak nem voltak áldozatai - tette hozzá a polgármester. Szadovij felszólította a fővárosi lakosságot, hogy készüljenek fel légvédelmi riadókra, és ne terjesszenek fotókat a becsapódás helyszínéről.

Lviv, 2022. március 18. - Füst száll fel egy robbanást követően az ukrajnai Lviv közelébenben Forrás: MTI/AP/-

Lviv mintegy 80 kilométerre van a NATO-tag Lengyelországgal közös ukrán határtól. Oroszország Ukrajna elleni, már 23. napja tartó háborújában a harcok eddig csak kis mértékben érintették a várost, amely tele van belső menekültekkel. Ukrán közlés szerint legkevesebb 35 ember meghalt, és 134 megsebesült a Lviv közelében fekvő javorivi gyakorlótér elleni orosz támadásban vasárnap.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.