Elolvadunk: a madridi óriáspanda-ikrek először jelentek meg a nyilvánosság előtt - Videó

Forrás: Shutterstock -
panda MTI állatkert Madrid óriáspanda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ju Ju és Csiu Csiu, a madridi állatkertben született óriáspanda-ikrek hétfőn jelentek meg először a nyilvánosság előtt. 

Zsófia spanyol királyné, Vu Hajtao kínai nagykövet, José Luis Almeida, Madrid polgármestere és Isabel Díaz Ayuso, a madridi régió elnöke is ellátogatott az állatkertbe, ugyanis a pandabocsok bemutatkozása egybeesett az intézmény 50. születésnapját ünneplő rendezvénysorozat nyitó eseményével.

A Hua Zuiba és Bing Csing szülőpáros ikrei szeptemberben jöttek világra, most nagyjából hat hónaposak, és várhatóan az állatkert legnépszerűbb látványosságai lesznek.

Beszédében a kínai nagykövet kiemelte a két ország jó kapcsolatait, hangsúlyozta, hogy a pandák Spanyolország és Kína barátságát, valamint kulturális kapcsolatait jelképezik.

Elmondta, hogy 2023-ban lesz a Kína és Spanyolország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 50. évfordulója, és ez jó alkalom, hogy a stratégiai partnerséget "közösen emeljék új szintre".

Luis Almeida megköszönte a világ állatkertjeinek és rezervátumainak, hogy az elmúlt években csökkenhetett az óriáspandák veszélyeztetettségének mértéke. Díaz Ayuso rámutatott a szerepre, amelyet az állatkert a veszélyeztetett fajok megóvásában játszik, és ami alapvető fontosságú a fajok gazdagságának fenntartásában.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.