Ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Forrás: duxX/shutterstock.com -
COVID-19 szennyvíz koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Azt írták, a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

Forrás: duxX/shutterstock.com

A mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest-környéki településeken - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta -, valamint Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés.

Hozzátették: a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az "emelkedett" tartományba esik.

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével.


Még több hírt a koronavírussal kapcsolatban ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.