Nem tartott sokáig a tavasz, ekkor ér ide a havas eső

eső időjárás-előrejelzés tavasz időjárás havas eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden még 25 fokos meleg is lehet, ám csütörtökön oszágos eső, majd pénteken havas eső várható.

Kedden napközben egyre vastagabb fátyofelhőzet érkezik, de ebből estig csapadék nem alakul ki. A délnyugati szél megélénkül. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - néhol akár 25 fokos nyárias meleg is lehet.

Szerdán tovább vastagszik a hazánk felett a felhőtakaró, és késő délutántól elszórtan (először főleg ÉK-en, majd máshol is) várható eső, zápor. Erős, néhol viharos lesz a DNy-i szél. 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön borult időre számíthatunk, szinte országos esővel. Több helyen eshet kiadós mennyiségű csapadék. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 10-17 fok valószínű. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, délelőttig újabb csapadék lehet, majd átmeneti szünet következik. Az ÉNy-i szél erős lehet. 7 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton újra beborul az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső. Tovább hűl a levegő, délután már csak 2-9 fok lesz. A magasabban fekvő tájakon havas eső válthatja fel az esőt - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.