Nem érdemes kocsit mosni: ismét szaharai por érkezik a térségbe

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldala -
szaharai por időjárás OMSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét szaharai por érkezik Magyarország térségébe - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták, hogy a Magyarországtól északra húzódó frontrendszer, valamint a Nyugat-Európában mélyülő ciklon előterében, nyugatias áramlással ismét nagy mennyiségű por érkezik a kontinens déli fele fölé a magasban. A mediterrán vidékekhez képest Magyarországra kevesebb por érkezik, ugyanakkor ennyi is elég lehet ahhoz, hogy a szerda estefelé kialakuló kisebb esők, záporok ismét összekoszolják a tereptárgyakat.

"Nem érdemes tehát kocsit mosni" - fogalmazott a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: már csak azért sem, mert csütörtökön többfelé kiadós mennyiségű eső várható.

Legutóbb március közepén érkezett szaharai por Magyarország térségébe. Akkor csak kis eső esett, de láthatóan összekoszolta az autókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.