Ahogy megírtuk, bár már öt hónapja elhunyt Venczel Vera, még nem temették el, hamvait a férje őrzi. Most kiderült, miért nem lesz a színésznőnek nyilvános temetése. 

A családot sokan számon kérték azért, hogy miért nem vettek végső búcsút szerettüktől. A színésznő nevelt lánya, Forgó Betti úgy döntött, elmondja, mi lesz Venczel Vera földi maradványainak a sorsa. 

"A Vera és apu minden részletet megbeszéltek a temetéssel kapcsolatban. Hamvasztás volt, és apukám hazavitte a hamvakat. Megviselte a családot, amiket írnak. A Vígszínházban egy fotó előtt leróhatták a tiszteletüket, akik el szerettek volna búcsúzni tőle, nyilvános temetés azonban nem lesz. Apám és Vera megvettek két, egymás mellett álló urnasírhelyet. Apukám azt mondta, esetleg tavasszal, szűk családi körben elbúcsúzunk majd Verától, de van egy olyan érzésem, hogy meg akarja várni, hogy ő is elmenjen. Hogy egyszerre kerüljenek a végső nyughelyükre. Így szerették egymást. Még a halál sem választhatja el őket egymástól" –  nyilatkozta a Borsnak Betti. 

Fotó: Zsigmond László/Life.hu