Holtan találták meg a jósvafői barlangban eltűnt búvárt, Mede Mártont

Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat -
Mede Márton Kossuth-barlang Jósvafő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a jósvafői Kossuth-barlangban eltűnt barlangi búvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja, akit a szabadidejében végrehajtott, tervezett feltáró merülés alatt ért baleset - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden este.

A közlemény szerint a kutatási munkálatok a barlangi- és búvármentő szakemberekkel folytatott részletes elemzések és egyeztetések után kedden este a búvárok újabb felderítő merülésével folytatódtak. Az életjelek keresése közben a kutató egység talált rá az eltűnt búvárra, Mede Mártonra.
A búvár többször merült már a Kossuth-barlangban. A jelenlegi információk szerint egy tizenöt méter hosszú, szűk, ismeretlen járatban érte a baleset. Mentésén több mint ötven szakember dolgozott.

Ötven fős csapat dolgozott Mede Márton mentésén Forrás: Magyar Barlangi Mentőszolgálat

A búvárok által készített videófelvételek kiértékelése megkezdődött, a szakemberek annak eredményétől függően döntenek a felszínre hozásról, illetve annak körülményeiről. A kutatást koordináló Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János a keresés minden résztvevője nevében kifejezte megrendülését és részvétét az elhunyt hozzátartozóinak.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.