Rettenetes látvány: egyik napról a másikra kipusztult a Városligeti-tó élővilága

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Városliget pusztulás élővilág Városligeti-tó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Városligeti-tó élővilága a keddről szerdára virradó éjjel teljesen kipusztult. Egyelőre csak találgatni lehet, mi okozhatta a sokkoló eseményt.

Rothadó halszag és többezer vízben lebegő döglött hal látványa fogadta szerda hajnalban a Városligetben sétálókat. A tó szélén helyenként vérfoltokat is lehetett látni.

A Főkert Zrt. munkatársai már reggel 7 órakor elkezdték a munkát, tucatszámra emelték ki a vízből az elpusztult halakat, majd óriási zsákokba pakolták, és elszállították őket. Annyi haltetem volt, hogy mire az egyik furgon hátulja megtelt, már fordulhatott vissza az újabb körre - írja a Metropol.

Városligeti-tó Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a katasztrófát, bár többen is mérgezésre gyanakodnak, de egyelőre nincs bizonyíték. Emellett akár az is okozhat tömeges halpusztulást, ha a víz oxigénszintje egynegyedével csökken.

A katasztrófáról készült képeket itt tudod megnézni.

Az édesvízi halak "katasztrofális" fajpusztulásáról számolt be egy jelentés, amely szerint a világ 80 faja már kihalt, közülük 16 tavaly, egyetlen év alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.