Ivan Chavez 59 évesen tragikus körülmények között távozott az élők sorából, miután egy műtét során sebészollót felejtettek a gyomrában. A kórházi személyzet tagjait őrizetbe vette a rendőrség. 

Egy gyulladás miatt kellett gyomorműtétre mennie a Maracaibo Egyetemi Kórházba az 59 éves Ivan Chaveznek. A beavatkozás jól sikerült, azonban, azonban miután magához tért, hasi fájdalmakra panaszkodott. Az orvosok többféle kezelést is felírtak neki, de a panaszai nem enyhültek,

Négy nap elteltével az orvosok röntgenfelvételt készítettek, ekkor derült ki, hogy a sebészek egy ollót hagytak a gyomrában.

 A férfi sürgősségi műtéten esett át, amely során sikeresen eltávoltították a gyomrából az ollót. Öt nappal később azonban meghalt. A családja a sebészeket hibáztatta a történtek miatt. 

Azt is hozzátették, hogy a kórház személyzete csak két órával a halála után értesítette őket rokonuk haláláról.

"Lehetetlen valakit szándékos emberöléssel vádolni egy olyan cselekményben, aminek a célja egy ember életének a megmentése" - állította Dr. Pachano a Mirrornak.

Információk szerint a kórházi személyzet egy tagja továbbra is őrizetben van. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hozzátartozói szándékoznak-e pert indítani valamelyik sebész ellen, akik a két eljárás során részt vettek a műtétekben.