Brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosággal vádolnak egy amerikai péket, aki nemcsak megölte és felgyújtotta ismerősét, de a szörnyű tett előtt készített az áldozattal egy élő Instagram-videót, amelyben kedélyesen beszélgetett a férfival.

Manuel Tellez pékségében kapott helyet Anthony Moreno helyi művész kiállítása. Ez adta az apropót ahhoz, hogy Tellez saját Instagram oldalán egy élő videóban mutassa be az alkotót és a képeit. A követői közül senki sem sejtette, milyen szörnyű tettre készül a pékség tulajdonosa.

Miután kikapcsolta a kamerát, és a férfivel együtt kisétáltak az üzletből, Tellez az egyik közeli sikátorban halálra késelte Morenót. A férfi ezután elment, átöltözött, maszkot és baseballsapkát vett fel, hogy elrejtse a személyazonosságát, majd visszatért a tett helyszínére, benzinnel lelocsolta a holttestet és felgyújtotta.

A rendőrség azonban hamar a nyomára bukkant, ugyanis Tellez nem számolt a biztonsági és térfigyelő kamerákkal. Vidóra vették, ahogy megközelíti a sikátort és egyértelműen felismerhető a képeken a terepjárója, a tetején található jellegzetes rozsdafoltokkal.

Telles nem árulta el, miért ölte meg Morenót, de a hírek szerint azért végzett a férfivel, mert ugyanabba a nőbe voltak szerelmesek. A bíróság extrém magas, 1,5 millió dolláros (523 millió forintos) óvadékot szabott ki a texasi pékre, aki a tárgyalásig vélhetően börtönben marad – számolt be az esetről a Law and Crime.