Megtalálták a decemberben eltűnt mulatós zenész holttestét: a férfi felesége és annak szeretője ölették meg Istvánt

mulatós zene gyilkosság halál megölte feleség gyilkos férj viszony szerető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Venkli Istvánt hónapokon át keresték, miután tavaly decemberben váratlanul eltűnt. A magyar mulatós zenész rejtélyes eltűnése az egész erdélyi sajtót lázban tartotta, ám az ügy most megoldódni látszik. István gyilkosság áldozata lett, a férfit feltehetőleg a felesége és a nő unokatestvére ölette meg.

Venkli István tavaly decemberben tűnt el. A mulatós zenészt Magyarországon és Romániában is keresték, de egészen idáig mindhiába. István elásott holttestére a napokban bukkantak rá: a nyomozók szerint a férfivel egy bérgyilkos végzett. A gyilkost István felesége, Tünde és a nő unokatestvére, Anna bérelte fel, ugyanis a két nő egymásba szeretett, és úgy gondolták, csak István állhat boldogságuk útjába. A bérgyilkos 40 ezer lejt, vagyis mintegy 3 millió forintot kapott a gyilkosságért.

A két gyanúsított eddig hallgatott, sőt, ők is úgy tettek, mintha nagy erőkkel keresnék az eltűntként nyilvántartott Istvánt. Végül Anna volt az, aki bevallotta, nincs értelme tovább kutatni, hiszen a férfi már nem él -írja a Blikk. A lapnak az áldozat testvére, Ilona is nyilatkozott.

"Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy egyesek ilyen borzalomra képesek. A testvéremnél jobb ember a világon nem volt. Mindenkin csak segített, hatalmas lelke volt.

Mulatós zenészként dolgozott, imádta a jókedvet, a vidámságot. Aztán egyszer csak december közepén minden előjel nélkül eltűnt. Kerestük Romániában és Magyarországon is, mindhiába. Rengeteg ember kelt a segítségünkre, mégsem volt semmi eredmény.

Groteszk módon Anna és Tünde is nagy erőkkel belevetette magát a kutatásba, azt állították, hogy ők alaposan átnézték azt a részt, ahonnan végül előkerült a testvérem holtteste. Még arra is képesek voltak, hogy anyukámnak István telefonjáról egy üzenetet küldjenek, hogy minden rendben van vele, nemsokára hazajön - idézte fel a kutatással töltött drámai hónapokat Ilona.

Bár az unokatestvér megtört, István felesége még ekkor is képes volt hazudni, és azt próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy a férje beütötte a fejét és meghalt, ő pedig ijedtében a folyóba dobta. Hamar kideürlt, hogy ebből egy szó sem igaz.

"Most már tudom a teljes igazságot a testvérem halálával kapcsolatban. A bérgyilkos és Anna egy erdős részre csalták Istvánt, majd ott baltával többször fejbe verték. Még ez sem volt nekik elég, legalább tízszer egy késsel is megszurkálták. Holttestét autóba tették és egy homokbánya melletti mezőn, ülő helyzetben eltemették. Itt találtak rá végül a rendőrök.

Ez az egész egy borzalom, én csak annyit kívánok, hogy mind a hárman ugyanazt érezzék, amit a testvérem a halála előtt. Remélem, István arca egy életen át kísérteni fogja őket" - sírta el magát Ilona. A három gyanúsított élete végéig börtönben maradhat az ítélet után. Istvánnak két gyermeke maradt árván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.