Koronavírus: Dr. Szlávik János elárulta, fellélegezhetünk-e idén nyáron

hullám járvány COVID-19 Dr. Szlávik János koronavírus vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint, noha az omikron terjed, úgy fest, egyelőre fellélegezhetünk.

Dr. Szlávik János szerint folyamatosan javuló tendendencia figyelhető meg, így egy viszonylag nyugodt nyár elé nézünk a koronavírus szempontjából. Orosz Barbara, a Mokka műsorvezetője szóba hozta a kínai lezárásokat is, amire válaszul a főorvos úr felhívta a figyelmet arra, hogy a pandémiára Európában, illetve a világ további tájain is másképp reagáltak.

-magyarázta Dr. Szlávik, aki azt is elmondta, hogy bár Kínában is az omikron tombol: az emberek viszonylag enyhe tünetekkel vészelik át a megbetegedést.

-tette hozzá Szlávik.

Szerinte az van a legnagyobb biztonságban, aki háromszor van oltva, vagy két védőoltása van és átesett a betegségen, de a főorvos arról is beszélt, hova lehet biztonságban utazni.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa. fotó: Origo/Talán Csaba

Ha még több koronavírussal kapcsolatos hírre vagy kíváncsi, kattints ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.