Hátborzongató lény tetemére bukkantak a parton: senki sem tudja, milyen állat lehetett

Forrás: YouTube/Elizabeth Ann -
lény Új-Zéland tetem szörny felfedezés tengerpart hátborzongató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztrália és Új-Zéland környékén sorban bukkannak fel olyan lények, melyekhez foghatót korábban még a tudósok sem láttak. A legújabb felfedezés kapcsán máris beindult a vad spekuláció.

Az új-zélandi Plenty-öböl környékén fedezték fel május elején a nagyjából kilenc méter hosszú tetemet, melynek csak a feje és méretes állkapcsa látszott ki a homokból. A lényt azután találták meg, hogy elvonult a környéken akkor már napok óta tomboló vihar. Vélhetően a heves esőzés és a szél mosta ki a hátborzongató állat maradványait.

Forrás: YouTube/Elizabeth Ann

Pontosan a tudósok sem tudják még megmondani, milyen állat teteme került elő. Egyesek szerint lehet tengeri kígyó, míg mások úgy vélik, hogy egy, a dinoszauruszok korából fennmaradt ismeretlen lényre bukkanhattak. A szörnyről készült fotókat elküldték a helyi természetvédelmi hivatalnak, hogy a szakértők állapítsák meg, milyen állatról lehet szó – írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.