Hogyan rendezzük be a fürdőszobát a lakásunkban?

Forrás: Pexels -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azon tűnődsz, hogyan lehet különleges kinézetű fürdőszobát létrehozni? Elsősorban alaposan ellenőrizzük a helyiség alapterületét, hogy funkcionálisan rendezhessük be a teret. Válasszuk ki a fürdőkádat vagy zuhanyzót, a bútorokat és az elegáns kiegészítőket is, az otthonunk alapstílusát figyelembe véve.
Forrás: Pexels

A fürdőszoba mérete és a berendezése

Sajnos a korlátozott büdzsére és a magas lakásárakra való tekintettel nem mindenki engedheti meg magának, hogy nagy fürdőszobája legyen. Alapvető szabályoknak megfelelően elmondható, hogy egy kis helyiség, ahol csak a WC és a mosdókagyló található, legalább 2 négyzetméter alapterületű, a zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba legalább 4 négyzetméter, a káddal rendelkező fürdőszoba pedig legalább 5 négyzetméter. Természetesen minél nagyobb a fürdőszoba, annál több a hely a lakók számára. Azonban nem mindenki szeret időt tölteni a kádban, ezért számos esetben teljesen elegendő a zuhanyzó. A fürdőszoba berendezésénél érdemes már a legelején mindent megtervezni. Lakótömbökben ez a helyiség általában 4-5 négyzetméteres, ami nem ad nekünk sok mozgásteret. Kiderülhet azonban, hogy még kis helyen is nagyszerű és funkcionális fürdőszobát hozhatunk létre. Nagyon sokat számít, ha ötletesen kihasználjuk a beépített területeket, például a WC vagy a mosdókagyló fölött. Éppen ott tárolhatjuk a kozmetikumokat, tusfürdőket, samponokat és különböző tartozékokat, például borotvát, hajvasalót vagy hajsütővasat. A mosdókagyló alatt szintén funkcionális szekrényt helyezhetjük el.

Kád vagy zuhanyzó?

A következő fontos döntés, hogy a fürdőszobában kád vagy zuhanyzó legyen-e. Ez a fürdőszoba méretétől és a személyes preferenciáktól függ. Egyesek számára a kádban való lazítás elengedhetetlen napirendi pont, amely nyugalmat és relaxálást biztosít. Mások pedig jobban szeretnek gyorsan lezuhanyozni. A felújítással kapcsolatos hasznos információkért érdemes elolvasni a kád javításról szóló cikket is. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a szabadon álló kádak, azonban azok sok helyet igényelnek és meglehetősen drágák. Ugyanez vonatkozik a walk-in zuhanykabinokra is. Ha tehát a büdzsénk korlátozott, választhatunk beépített kádat. A legjobb megoldás, amely nagy fürdőszobákban válik be, mind a kád, mind a zuhanyzó beépítése. Egy másik opció a speciális üveglappal ellátott kád, amely lehetővé teszi, hogy állva zuhanyozzunk anélkül, hogy a vízfelesleg lefolyjon a padlóra.

Fontos kiegészítők

A fürdőszobában nagyon jelentősek a kiegészítők és a bútorok is, azaz a szekrények, a dekoratív csempék. Egyesek úgy döntenek, hogy a fürdőszobában fotótapétát helyeznek fel, mások pedig virágokkal díszítik fel ezt a helyiséget. Továbbá kulcsfontosságú a tükör is, mivel optikailag megnöveli a teret — neki köszönhetően a fürdőszobánk nagyobbnak tűnik. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, mennyire fontos a világítás a fürdőszobában, amely megfelelő hangulatot teremt, és lehetővé teszi, hogy gond nélkül elvégezhessük az ápolási eljárásokat vagy a sminkelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.