Iskolai lövöldözés Texasban: Már a mészárlás előtti napokban is furcsán viselkedett a tettes

gyilkosság lövöldözés viselkedés texasi lövöldözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk,  több diák és egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt.

Egyre több minden derül ki a texasi lövöldözőről, aki egy általános iskolában nyitott tüzet a tanulókra és a tanárokra. A a legfrissebb adatok szerint 19 diákot, illetve két felnőttek (közöttük egy tanárt) megölt, sokakat pedig megsebesített.

Úgy tudni, a mészárlás gyanúsítottja, Salvador Ramos mielőtt az iskolához ment volna, lelőtte a nagymamáját is. A nőt helikopterrel szállították San Antonióba, jelenleg még életben van.

Salvador már a mészárlás előtti napokban is furcsán viselkedett, a közösségi oldalára kiposztolta a későbbi gyilkos fegyvereket, egy nőnek pedig azt írta, valami történik majd - írja a Blikk a The Sun cikke alapján.

A gyilkos egy gyorsétteremben dolgozott, főnöke szerint csendes volt, nem nagyon barátkozott. Salvador állítólag a 18. születésnapján, május 16-án vásárolta a fegyvereket, a gyilkosságsorozat során golyóálló mellényt viselt.

A lövöldöző az Instagramon írt egy nőnek még május 12-én, és egy fegyvereket ábrázoló fotón is megjelölte. A nő pár nappal később megkérdezte tőle, mégis mi köze a fegyvereknek, mire Salvador azt írta, valamire készül.

„Ő egy idegen, semmit nem tudok róla, és úgy döntött, bejelöl a fegyveres posztjában. Nagyon sajnálom az áldozatokat és a családjaikat, nem igazán tudom, mit mondjak. Csak azért reagáltam az üzeneteire, mert féltem tőle. Bárcsak jobban figyeltem volna, és legalább megpróbáltam volna lebeszélni arról, hogy elkövesse a bűncselekményt"

– írta a nő, aki állítása szerint nem is Texas államban él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.