Különleges feldolgozás készült a nagy sikerű Bánat utca című dalhoz

feldolgozás sláger dal Lotfi Begi Holdviola Zsaya Bánat utca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt héten debütált Freed From Desire feldolgozása után újabb slágergyanús nótával jelentkezett a népszerű lemezlovas, Lotfi Begi. Ezúttal egy egykori magyar slágert, a mára megszűnt Holdviola legismertebb dalát öltöztette modern köntösbe.

A Holdviola 2006-ban jött létre, és alig pár hónappal a megalakulásuk után előrukkoltak máig legismertebb dalukkal, a Bánat utcával. A dal megszületésének tizenötödik évfordulója alkalmából Lotfi Begi vezetésével elkészült annak új változata, melyben közreműködött az egykori zenekar szellemiségét folytató Zsaya nevű formáció.

– emlékszik vissza Begi.

Az újdonság különlegessége, hogy egy olyan hangkópiát is tartalmaz, amit korábban nem hallhatott a közönség, mégis szorosan kapcsolódik az ikonikus kiadványhoz:

„Az eredeti verzió úgy született meg, hogy egy iskolai gyerekkórus koncertjén ültem és rögzítettem a szereplést. Ez a hangfelvétel eddig csak inspirációként szolgált, de most be is építettük a jelenlegi változatba, és azt gondolom, nagyon érdekes atmoszférát ad neki" – osztotta meg Farkas Péter, a Holdviola egykori alapítója és a Zsaya jelenlegi alkotója.

Gulyás Sára, a Zsaya egyik énekesnője Forrás: Magneoton

A nagyszerű újragondolást egy metaforikus klip kíséretében élvezhetjük, aminek forgatásakor egy kis rögtönzés kellett: „A videóklipben a fényt és sötétséget szerettük volna kiemelni, a komorabb jelenetek egy kőbányai alagútrendszerben forogtak. A szinopszis mindenkinek nagyon tetszett, viszont a Zsaya énekesnője, Sári a szűk, zárt tereket nehezen viseli, így ő lett a story elbeszélője, a főszereplője pedig, félig-meddig családi vállalkozásként a feleségem, Réka" – mesélte Begi.

Lotfi-Schadi Rékától egyébként cseppet sem áll távol a szakma, hiszen divatmárka-tulajdonosként és dizájnerként profi módon alakított a kamerák előtt.

A Bánat utca új feldolgozásához készült videóklipet ide kattintva tudjátok megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.