A múlt héten debütált Freed From Desire feldolgozása után újabb slágergyanús nótával jelentkezett a népszerű lemezlovas, Lotfi Begi. Ezúttal egy egykori magyar slágert, a mára megszűnt Holdviola legismertebb dalát öltöztette modern köntösbe.

A Holdviola 2006-ban jött létre, és alig pár hónappal a megalakulásuk után előrukkoltak máig legismertebb dalukkal, a Bánat utcával. A dal megszületésének tizenötödik évfordulója alkalmából Lotfi Begi vezetésével elkészült annak új változata, melyben közreműködött az egykori zenekar szellemiségét folytató Zsaya nevű formáció.

Nagyon szép emlékek fűződnek a Bánat utcához, annak idején, a 2010-es években még a Compact Disco tagjaként készítettünk egy remixet a felvételből a Holdviola felkérésére, ez volt mondhatni az első nagy sikere a zenekarunknak, és nekem is. Most már ugyan én is külön utakon járok és a Holdviola egykori tagjai is más felállásban vannak, de így is egymásra találtunk

– emlékszik vissza Begi.

Az újdonság különlegessége, hogy egy olyan hangkópiát is tartalmaz, amit korábban nem hallhatott a közönség, mégis szorosan kapcsolódik az ikonikus kiadványhoz:

„Az eredeti verzió úgy született meg, hogy egy iskolai gyerekkórus koncertjén ültem és rögzítettem a szereplést. Ez a hangfelvétel eddig csak inspirációként szolgált, de most be is építettük a jelenlegi változatba, és azt gondolom, nagyon érdekes atmoszférát ad neki" – osztotta meg Farkas Péter, a Holdviola egykori alapítója és a Zsaya jelenlegi alkotója.

Gulyás Sára, a Zsaya egyik énekesnőjeForrás: Magneoton

A nagyszerű újragondolást egy metaforikus klip kíséretében élvezhetjük, aminek forgatásakor egy kis rögtönzés kellett: „A videóklipben a fényt és sötétséget szerettük volna kiemelni, a komorabb jelenetek egy kőbányai alagútrendszerben forogtak. A szinopszis mindenkinek nagyon tetszett, viszont a Zsaya énekesnője, Sári a szűk, zárt tereket nehezen viseli, így ő lett a story elbeszélője, a főszereplője pedig, félig-meddig családi vállalkozásként a feleségem, Réka" – mesélte Begi.

Lotfi-Schadi Rékától egyébként cseppet sem áll távol a szakma, hiszen divatmárka-tulajdonosként és dizájnerként profi módon alakított a kamerák előtt.

A Bánat utca új feldolgozásához készült videóklipet ide kattintva tudjátok megnézni.