Falnak csapódott egy sofőr Zamárdiban: ittasan vezetett a férfi, utasát mentő vitte el

Forrás: Police.hu -
ittas vezetés Zamárdi baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zamárdi járművezető ittasan szenvedett balesetet, amelynek következtében utasa is megsérült.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. június 3-án 1 órakor Zamárdi belterületén személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt. Egy helyi lakos a gépkocsijával nagy sebességgel közlekedve megcsúszott, majd az árokba sodródva nekiütközött a vasúti zajvédő falnak. A férfinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították. Utasát a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Falnak csapódott egy sofőr Zamárdiban Forrás: Police.hu

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset vizsgálata mellett a 26 éves sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Fontos tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti - írja a Policre.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.