Megszólaltak a szülők: az életéért küzd és az intenzíven fekszik a buszban felejtett 4 éves kislány

Forrás: Shutterstock -
Tomajmonostora életveszély intenzív osztály kislány kisbusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megannyi felület hirdeti, hogy nyáron senki se hagyja az autójában a gyermekét vagy a kutyáját. A napon felforrósodó járműben ugyanis nagyon könnyen hőgutát kaphat egy felnőtt ember is, egy gyermek vagy egy állat pedig még jelezni sem tudja, hogy baj van.

Elképzelni is nehéz, mit élhetett át az a négyéves kislány, akit kedden reggel bezártak a gyermekeket szállító kisbuszba Tomajmonostora településen. Leszálláskor sem a többi óvodás, sem a buszsofőr nem vette észre, hogy egy valaki még fent maradt. Bezárta a busz ajtaját és csak délután, amikor ismét kinyitotta, akkor látta meg az ekkorra már eszméletét vesztett kislányt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A négyéves Inez a debreceni kórház gyermek intenzív osztályán fekszik és jelenleg is válságos az állapota.

– mondták a kislány szülei a Blikknek.

A kislánynak esélye sem volt kinyitni a kisbusz ajtaját, és jelezni sem tudta volna senkinek, hogy beszorult, ugyanis a járműnek sötétítettek az ablakai. A bajt csak tetézte, hogy kedden rendkívül meleg volt, így a felforrósodott busz belsejében akár 50 Celsius fok is lehetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.