Megannyi felület hirdeti, hogy nyáron senki se hagyja az autójában a gyermekét vagy a kutyáját. A napon felforrósodó járműben ugyanis nagyon könnyen hőgutát kaphat egy felnőtt ember is, egy gyermek vagy egy állat pedig még jelezni sem tudja, hogy baj van.

Elképzelni is nehéz, mit élhetett át az a négyéves kislány, akit kedden reggel bezártak a gyermekeket szállító kisbuszba Tomajmonostora településen. Leszálláskor sem a többi óvodás, sem a buszsofőr nem vette észre, hogy egy valaki még fent maradt. Bezárta a busz ajtaját és csak délután, amikor ismét kinyitotta, akkor látta meg az ekkorra már eszméletét vesztett kislányt.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A négyéves Inez a debreceni kórház gyermek intenzív osztályán fekszik és jelenleg is válságos az állapota.

A szívünk szakad meg érte. Nem tudjuk felfogni, miért nem vette észre senki, hogy nincs óvodában, egyáltalán miért nem nézték át a buszt, mielőtt bezárták? Az egész család értetlenül áll a történtek előtt. Megtesszük a szükséges lépéseket, de most az a legfontosabb, hogy a gyermekünk túl legyen az életveszélyen

– mondták a kislány szülei a Blikknek.

A kislánynak esélye sem volt kinyitni a kisbusz ajtaját, és jelezni sem tudta volna senkinek, hogy beszorult, ugyanis a járműnek sötétítettek az ablakai. A bajt csak tetézte, hogy kedden rendkívül meleg volt, így a felforrósodott busz belsejében akár 50 Celsius fok is lehetett.