Felvétel készült a taxisról, aki paprikaspray-vel fújt le egy sofőrt a Lánchídnál

taxi baleset Lánchíd Paprikaspray
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ámokfutást rendezett egy budapesti taxis a Lánchídon, és a Clark Ádám térnél. Már a hídon vitába bonyolódott egy másik autóssal, a Lánchíd pesti felhajtójánál, a besorolásnál támadt gondjuk. A taxisnak emiatt "elgurult a gyógyszere" és balról, szabálytalanul megpróbálta megelőzni a másik autót a zebra előtt.

Amikor egy vonalba értek,

lehúzta az ablakot, és paprikaspray-vel fújta le a másik sofőrt.

Ezek után, mivel a lefújt sofőr elveszítette uralmát a kocsi felett, összeütköztek és a zebrán álltak meg. Ennek tetejébe, amikor a vétlen sofőr mellől kiszállt utasa, az őket kikerülő és villámgyorsan elhajtó taxis kis híján elgázolta.

Bár személyi sérülés nem történt, a vétlen sofőr autójába 400 ezer forintos kár keletkezett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a taxit vezető férfit, mint többszörös visszaesőt, közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja. Fegyházbüntetést javasoltak vele szemben azzal, hogy a büntetést teljes egészében le kell töltenie, valamint örökre eltiltanák a vezetéstől.

A jelenet egy részéről a térfigyelő kamerák is felvételt készítettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.