Mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki idén nyáron fürdőbe megy: ennyivel drágulnak a belépők

strand fürdő drágulási ütem belépőjegy drágulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyarországi fürdők és strandok 95 százalékát önkormányzati cégek üzemeltetik. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt másfél évben nem emelhettek árat, de most, hogy a kormány már nem tiltja ezt, országszerte drágulnak a strandbelépők.

Mélyen a zsebébe kell nyúlni idén nyáron azoknak, akik fizetős strandra vagy fürdőbe mennek. A Magyar Fürdőszövetség 20-25 százalékos áremelkedésre számít, vagyis

átlagban ezer forinttal lesz drágább egy belépő, mint tavaly.

Az áremelés oka az energiaárak és a bérköltségek emelkedése. Az RTL Híradója utánajárt, ez a gyakorlatban pontosan mit jelent. A strandokon a belépők 8,7, a bérletek 10 százalékkal lettek drágábbak, a Gellért és a Széchenyi fürdőbe 20 százalékkal magasabb áron lehet bejutni.

Forrás: Raketir / Shutterstock

Nemcsak a fürdőkben, hanem a nyílt vízi fürdőkben is drágulás lesz: a Balatonon július elejéig 10-15 százalékos áremelkedés várható.

A minap írtunk arról, hogy az NKK fontos bejelentést tett aza magyarországi szabadvízi strandok vízminőségéről, erről ide kattintva tudsz bővebben olvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.