Járóbottal nyomta a gázpedált a sülysápi ámokfutó: balesetet is okozott

Forrás: police.hu -
baleset amputáció Sülysáp amputált láb járóbot jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sima közúti balesethez riasztották múlt héten a rendőröket. A helyszínre kiérkező járőrök azonban nem voltak felkészülve arra, hogy a koccanást okozó, vétkes sofőrnek jobb lába hiányzik, és saját járóbotjával kezeli a gázpedált.

Mint kiderült, a 71 éves sofőr korábban elvesztette a jobb lábát, ezért a járóbottal oldotta meg a vezetéshez elengedhetetlenül szükséges pedál használatát. Az idős férfi autójával szabálytalan előzése miatt ütközött neki egy vele egy irányba haladó, balra kanyarodni szándékozó autónak.

A férfi mellett utazott lánya, míg hátul ott ült hatéves unokája is, aki a baleset során fejsérülést szenvedett, ezért a mentősök megfigyelésre kórházba szállították.

Forrás: police.hu

"Szeretném leszögezni, a balesetnek semmi köze ahhoz, hogy a lábam helyett a botot használtam gázadásra. Stabilan volt rögzítve, nem csúszott le a pedálról. Gyorsak a kezeim, és a reflexeim is jók. Az unokám azt mondta, egyáltalán nem haragszik rám, és ez a legfontosabb"

– mesélte a Blikknek a vétkes férfi, aki a baleset előtti napokban vásárolta az autót. A járműre azért volt szüksége, mivel rendszeresen kell járnia a budapesti szívkórházba, ellenőriztetni a pacemakerét. A sülysápi lakosról viszont koránt sincsenek olyan jó véleménnyel a helybéliek, sőt az elmondásuk szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi balesetet okozott.

A lap információi szerint az idős sofőr meglehetősen veszélyesen közlekedik, a közelmúltban belehajtott az egyik árokba és reggelente jobban járnak a gyalogosok, ha kitérnek a férfi autója elől...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.