Itt az igazi forróság, még tovább melegszik a levegő: borzasztó kánikula jön

kánikula időjárás Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma még eshet, de péntektől csapadékmentes, meleg napok várhatóak. 

Csütörtök


A nap első felében erősen felhős lesz az ég, és az ország délnyugati felén még eső, zápor is kialakul. Déltől, észak felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Péntek


Sok napsütésre számíthatunk, délnyugat felől érkező fátyolfelhőkkel. Nem lesz csapadék. Visszatér a kánikula: délután 30-31 fok körüli értékeket mérhetünk. A délies szél néha megélénkül.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szombat


A sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább csak nyugaton, délnyugaton alakul ki néhol zivatar, vagy zápor. Országos hőség lesz 30-35 fokos maximumokkal. Gyenge marad a változó irányú szél.

Vasárnap és hétfő


Szinte zavartalan napsütésre, igazi strandidőre van kilátás mindkét nap. Eső nem fordul elő. Tovább melegszik a levegő, több helyen már forróság várható 35-37 fokos csúcsértékkel - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.