Közvetlenül Budapestre érkezése után, a szállodából tűnt el a 22 éves pakisztáni úszó

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
férfi eltűnés vizes vb úszó hátúszás Pakisztán szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyszeres nemzeti aranyérmes Faizan Akbar néhány órával azután tűnt el Magyarországon, hogy a múlt héten Budapestre érkezett, hogy részt vegyen a napokban zajló 19. FINA vizes világbajnokságon.

A legnagyobb angol nyelvű pakisztáni újság, a The International News szerint a 22 éves hátúszót felhívta az étteremből a szobatársa, hogy csatlakozzon a reggelihez. Faizan Akbar azt mondta neki, hogy hamarosan ott lesz, de ez nem történt meg: azóta senki nem látta az úszót.

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.23, 19. FINA Világbajnokság, úszás Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az 50 és 100 méteres hátúszásra is benevezett férfi az iratait és pénzét is magával vitte, viszont a válogatott mezét a szállodai szobában hagyta. A sportoló eltűnéséről az úszószövetség értesítette a budapesti pakisztáni nagykövetséget, akik a rendőrséghez fordultak, de a sportolót mostanáig nem találták meg.

Hogy a pakisztáni úszó mikor tűnt el, nem tudni, ami biztos, hogy már a június 19-én vasárnap megrendezett 100 méteres hátúszás előfutamaiban sem állt rajthoz, és elég valószínűtlen, hogy a pénteki 50 méteren megjelenik majd.

Pakisztáni források szerint Faizan rendelkezik schengeni vízummal, ezért azt valószínűsítik, hogy egy másik európai országba léphetett be. Faizan július 28. és augusztus 8. között Birminghamben megrendezésre kerülő Nemzetközösségi Játékokon is szerepelt volna, ám nevét az incidens miatt törölték az úszóválogatott névsorából, mivel szakosztálya szégyenletesnek tartja a tettét, amihez hasonló 15 éve nem fordult elő náluk.

A gazdag családból származó, hivatásos katonaként dolgozó úszó apjának kell vállalnia a felelősséget fia tettéért: a kétmillió rúpia büntetést a család már ki is fizette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.