Szeméremsértő képeket zsarolt ki egy férfi három kislánytól: egyikük édesapja segített a leleplezésben

zsarolás szeméremsértés pedofil molesztálás gyermekbántalmazás meztelen képek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A Nagykátai Járási Ügyészség vádirata szerint a harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon hamis profilokat hozott létre 2020-ban, több esetben fiatal lánynak feltüntetve magát.
Az álprofilokat felhasználva ismerkedett meg három - 10 és 13 év közötti - lánnyal, akiktől szexuális tartalmú képeket, illetve videókat próbált szerezni.

Az első esetben a sértett bizalmába férkőzött, aki kérésére önként küldött magáról egy intim képet. Ezután azzal zsarolta a kislányt, hogy terjeszteni kezdi a fotót a közösségi oldalon, ha nem küld újabb képeket. A kislány a fenyegetéstől megijedt és - a férfi részletes iránymutatása alapján - még tíz súlyosan szeméremsértő képet és egy videót is készített.

A második esetben egy lánytól csak szobáját ábrázoló képet kért, amelyre aztán odamontírozott egy félmeztelen lányt. A sértettel azt próbálta elhitetni, hogy a kép őt ábrázolja, és szétküldi ismerőseinek, ha nem küld neki intim képeket, illetve videót. A kislány szólt az édesapjának, aki lánya nevében kezdett üzenetváltásba az elkövetővel, ami nagyban hozzájárult a leleplezéséhez.

A harmadik esetben azt állította egy kislánynak, hogy megszerzett róla egy intim képet; ezzel csalt ki tőle fotót a meztelen felsőtestéről.

A férfi ellen szexuális kényszerítés és kényszerítés bűntette miatt emeltek vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.