Halálos cápatámadás történt: lezárták a közkedvelt strandot

Forrás: TripAdvisor -
Dél-Afrika strand cápatámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végzetes kimenetelű cápatámadás miatt zártak le egy népszerű tengerparti fürdőhelyet a Dél-afrikai Köztársaságban.

A tragédia a híres Garden Route mentén fekvő Plettenberg Bayben, a Sanctuary Beach nevű strandon történt kedden. Az áldozat egy férfi, aki több méterre kiúszott a tengerbe. Nem tudni biztosan, hogy milyen cápa támadta meg a fürdőzőt, egy szemtanú által készített videó alapján azonban úgy tűnik, hogy egy fehér cápa lehetett. A halálos cápatámadás nyomán a hatóságok elővigyázatosságból meghatározatlan időre lezárták Sanctuary Beachet és a környező strandokat.
A dél-afrikai vizekben 120-féle cápa él, ennek ellenére Afrika déli csücskénél meglehetősen ritkán támadnak emberre a tengeri ragadozók.

Tengerpart Plettenberg Bay-nél Forrás: TripAdvisor

A cápatámadások nemzetközi adatbankja (ISAF) szerint 1905 óta mindössze 259 alkalommal támadt cápa emberre Dél-Afrikában anélkül, hogy provokálták volna az állatot, miközben például az Egyesült Államokban több mint 1500 ilyen támadás történt 1873 óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.