Ahogy megírtuk, azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. Most egy vonaton rekedt utas elmondta, mi történt pontosan és mit kellett átélniük. 

"Mi a kocsi egyik végében ültünk. Észrevettük, hogy már 6-7 perce Kelenföld felé kellene tartanunk, de még mindig a peron mellett áll a szerelvény. Nem volt tájékoztatás, nem értesített minket a kalauz sem. 20 perc várakozás után a kocsiban lekapcsolt a lámpa, majd a szellőztető berendezés" - mondta el Ferenc a Blikknek. Hozzátette, 40 perc után már tapintható volt a feszültség, és a MÁV-applikáción jelezték, hogy egy óra késéssel indul a vonat, de az utasokat senki nem tájékoztatta. 

Forrás: Facebook/MÁV

A vonat 60 perc után is csak métereket tett előre, a kocsikban egyre nagyobb lett a meleg. 

"A légzés nehéz volt, nagyon meleg lett. Hozzám még juthatott a kinti levegőből, mivel közvetlenül az ajtók mellett ültem. A többi utas viszont tudta, hogy baj lesz, ezért elkezdtek utat keresni egy szomszédos kocsiba, de nem tudták kinyitni az ajtókat. Voltak gyerekek is a kocsiban, akik megijedtek és elkezdtek sírni. Egy férfi elkezdte lehúzni a vésznyitó kalapácsot, majd kitörte az ablakot, hogy levegő jusson a kocsiba" - emlékezett vissza a férfi és elmondta, hogy később kinyitották az ajtókat: ő és a barátja például a sínek mellett gyalogoltak vissza.