Olaszországi gyerekgyilkosság: megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szúrta kisfiát

Forrás: Shutterstock -
B. Katalin Halálra szúrta gyerekgyilkosság olaszországi gyerekgyilkosság megúszhatja a börtönt halálra szúrta kisfiát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly év végén sokkolta az országot, hogy egy magyar anya egészen Olaszországig szökött kisfiával, hogy ott végezzen gyermekével. A nő azonban lehet, hogy megússza a börtönbüntetést.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy mentális betegségben szenved, felmenthetik a börtönbüntetés alól. A gyerekgyilkos anya elmeorvosi vizsgálatára a hónap végén kerül sor, amikor is egy szakértő dönt arról, felelősségre lehet-e vonni a nőt szörnyű tettéért.

B. Katalin tavaly ősszel azután hurcolta Olaszországba gyermekét, hogy a magyar hatóságok ideiglenesen az apának ítélték a kétéves Alex felügyeleti jogát. A pornószínésznőként is ismert nő ezután - egyelőre nem tisztázott körülmények között - több késszúrással végzett kisfiával.

Amennyiben a szakértő úgy dönt, a gyilkos anya megúszhatja a börtönt (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A nő egy üresen álló ház udvarán szúrta halálra a gyereket. Több szúrás a mellkasán és a nyakán érte. A biztonsági kamerán látható, hogy Katalin ezután elindul a helyi szupermarket felé, ahol a pénztárgép melletti szalagra tette fel a kicsi testét. A pénztárosok majd a vásárlók próbáltak segíteni a gyereken, később a mentők - hiába.

Katalint öngyilkos gondolatok kínozzák az olasz börtönben, ahol az ítélet kihirdetéséig fogva tartják. Ha bebizonyosodik a mentális zavartsága, a magyar jog szerint beutalnák kényszergyógykezelésre, és mivel ez nemzetközileg is bevett gyakorlat, a Bors szerint hasonló sors vár a nőre Olaszországban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.