Tűz ütött ki a közkedvelt horvátországi városban: sokan elmenekültek otthonukból

Pula menekülés tűz Horvátország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az isztriai Pula közelében kigyulladt egy transzformátor-állomás, a fél város áram nélkül maradt, az erős szél miatt továbbterjedtek a lángok.

A délre fekvő Vintijan és Dolinka községet evakuálni kellett, délutánra a tűzoltóknak sikerült lokalizálni a tüzet, írja az MTI helyi hírforrásokra hivatkozva. Az isztriai rendőrkapitányság műveleti és kommunikációs központjától kapott információk szerint a tűz miatt több mellékutat és főutat is lezártak a forgalom elől.

Dino Kozalevac tűzoltóparancsnok elmondta: a szél gyengült, így már uralják a helyzetet, hetvenöt tűzoltó és három tűzoltó repülőgép is oltja a tüzet, körülbelül harminc hektáron égett le az aljnövényzet.

A házak többé-kevésbé védettek voltak, néhány melléképület, autó és egy rádióállomás égett le. Senki sem sérült meg. A tűz kisebb pánikot okozott Pula városában és a közel eső településeken. A városi kórház is áram nélkül maradt.

Sokan elmenekültek otthonukból, mások segítettek a tűzoltóknak vagy saját házukat locsolták vízzel, hogy megvédjék a lángoktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.