Ketten meghaltak és kilencen megsérültek - közülük nyolcan súlyosan - a 42-es főúton vasárnap hajnalban történt balesetben, amelyben kisbusz ütközött össze egy kisteherautóval és egy traktorral - közölte a rendőrség és a mentőszolgálat.

A police.hu-n azt írták: a baleset Földes és Berettyóújfalu között történt. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a főutat lezárták, a forgalmat Derecske és Hajdúszovát irányába terelik.

A baleset helyszínéről a mentők nyolc súlyos és egy könnyebb sérültet vittek el - közölte Molnár József hajdú-bihari mentésvezető. Két sérültet a debreceni Kenézy kórház traumatológiájára vittek, kettőt Karcagra, ötöt a berettyóújfalui kórházba.


Debrecenben két súlyos sérültet, egy gyereket és egy felnőttet látnak el. Mindketten fej- és koponyasérülést szenvedtek, a gyereknek ezen kívül combsérülései is vannak - tájékoztatta az MTI-t az egyetem sajtóügyeletese.

Több baleset is történt vasárnap hajnalban: Biatorbágynál tehervonatok ütköztek, Bajánál pedig halálos vonatbaleset történt