Turisták tűntek el Görögországban a viharos Égei-tengeren

Forrás: Dreamstime -
turista eltűnés Görögország Égei-tenger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két turista eltűnt, miután erős szél és magas hullámok közepette úszni mentek a görögországi Halkidikí-félszigetnél - közölte vasárnap a helyi parti őrség szóvivője.

A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek - mondta a szóvivő az állami rádiónak.

Az egyik férfit szombaton kimentették, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek segítették a térségben.

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.

Turisták tűntek el Görögországban a viharos Égei-tengeren Forrás: Dreamstime

Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigetekről áradásokról érkeztek jelentések: autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá.

Szkíroszon földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni, és két hidat is elmosott a víz - jelentette az állami rádió.

Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap enyhülni fognak az időjárási körülmények.

Az esőzéseket az ország számos részén üdvözölték, mivel a hosszan tartó forró és száraz időszakot követően így most csökkent az erdőtüzek veszélye. Csütörtökön a tűzoltóság arról számolt be, hogy hét nap alatt 378 erdőtűz keletkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.