A rendőrök ébresztették a pancser betörőt: elaludt a nappaliban

Forrás: AFP -
Vác betörő rendőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A váci rendőrök ébresztették azt a 25 éves férfit, aki más gyűrűjével a zsebében szenderedett el betörése helyszínén.

Egy 22 éves helyi férfi tárcsázta a segélyhívót 2022. július 17-én éjjel, mivel váci házába betörtek és a behatoló nagy valószínűséggel még odabent tartózkodik. A helyszínre érkező járőrök keltették a nappali ablaka alatt szundító, 22 éves G. Ferencet, akinek a nadrágzsebéből előkerült a bejelentő nagymamájának gyűrűje is.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, ismeri az illegálisan szállást foglaló férfit, többször betört már házukba, de régi ismeretségük okán feljelentést nem tettek ellene.

Rendőrök ébresztették a betörőt Forrás: AFP

G. Ferencet előállították, kihallgatták, a bűncselekményt beismerte. Magyarázata szerint lemerült a telefonja és az ismerőse házában felejtett töltőjéért érkezett. Nem esett kétségbe, hogy a bejárati ajtókat zárva találta, leszakította a léceket és a résen át bemászott a házba. Meglett a telefontöltő, ám elfáradt, elálmosodott, elaludt, arra ébredt, hogy egyenruhások tornyosulnak fölé. A zsebében talált ezüstgyűrűről annyit vallott, hogy „lehet, hogy ebben a házban találtam és zsebre vágtam".

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.