Brutális hőségre kell számítanunk: az egész országban iszonyú lesz a forróság

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Vvvita -
kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban is száraz, de meleg időre kell számítanunk.

Kedd
Sok napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés fátyolfelhő zavarhat. Eső nem lesz. Az északkeleti szél néha megélénkülhet. 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet délután.


Szerda
Szinte felhő sem lesz az égen, országszerte derült idő várható. A csapadék teljesen kizárt. 33 és 38 fok közé melegszik a levegő, országossá válik a hőség. Az északkeleti szél továbbra is csak néha élénkülhet meg.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Vvvita

Csütörtök
Nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, illetve estefelé a Nyugat-Dunántúlra zivatarok is besodródhatnak. Ezt leszámítva marad a rekkenő hőség sok napsütéssel. 32-40°C lesz.


Péntek
Ragyogó napsütésre, igazi nyaralóidőre van kilátás. Az északnyugati szél megélénkül, de a hőmérsékletben alig lesz változás. 35-37 fok körüliforróság lesz.


Szombat és vasárnap
Tovább tart a hőhullám: egész hétvégén folytatódhat a száraz, igen meleg időjárás, délen - egyes modellfutások szerint - 40 fok is lehet. Csapadék még mindig nem valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.