Fontos határidőre figyelmeztet az MVM: erről minden gázfogyasztónak tudnia kell

Forrás: -- -
mérőóra rezsi rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mostani az utolsó hónap, amikor még a teljes áram- és gázfogyasztást rezsicsökkentett áron veheti igénybe. Ennek okán különleges, nem a megszokott rend szerinti diktálásra van lehetőség mindenkinek a napokban, akkor is, ha nem most kellene megadnia az óraállásait a szolgáltatónak.

Az MVM ügyfélszolgálati oldalán az alábbi üzenetet lehet olvasni:

"A 2022. augusztus 1-jei árváltozás miatt rendkívüli diktálási lehetőséget biztosítunk 2022. július 26-a és augusztus 5-e között. Azon ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy egyébként nem diktálnak, hanem az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget."

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a szolgáltató ellenőrizni fogja a fogyasztásokat, és akiknél kiugró lenne a július havi fogyasztás, azokat ellenőrizni fogják.

Figyelmeztet a szolgáltató: ellenőrizni fogják a júliusi fogyasztásokat Forrás: --

"Kérjük, ügyeljen rá, hogy tényleges mérőállását pontosan diktálja be. Az eddigi fogyasztásától jelentősen eltérő mérőállást a számlázás során felülvizsgálhatjuk, és módosíthatjuk a hálózati elosztó leolvasása alapján."

Vagyis ha ellenőrzésre kerül a sor, egyszerűen felül fogják írni a számlát, ha nem a valós fogyasztást diktálta be valaki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.