Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
mentős támadás Tatabánya ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták. Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi - minden előzmény nélkül - két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót. A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség kitért arra is, hogy ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos - aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott - rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.
Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót. A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.