Életmentés az M5-ösön: leállt egy 15 éves fiú légzése az autóban

Fotó: Csudai Sándor -
mentő Országos Mentőszolgálat életmentés OMSZ gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be arról, milyen drámaian indult számukra a hét. A 15 éves fiú épp a szüleivel autózott, amikor elvesztette az eszméletét, majd leállt a légzése. Szerencsére a fiú szülei villámgyorsan reagáltak a rosszullétre.

A fiú szülei azonnal hívták a mentőket, majd a mentésirányító segítségével megkezdték az újraélesztést. A mentősök rövid időn belül a helyszínre értek, így végül sikerült megmenteni a fiatal életét.

"Rémült szülők kérték ma reggel a mentők gyors segítségét ahhoz a 15 év körüli fiúhoz, aki az M5-ös autópályán lett rosszul az autóban, Inárcs közelében. A fiú hányingerre panaszkodott, majd egyszer csak nem válaszolt édesanyjának a hátsó ülésről. A család azonnal félreállt, mentőt hívtak, majd rutinos mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett, így a szülők a pánik ellenére is rögtön megkezdték az újraélesztést. A Központi Mentésirányítás azonnal több egységet riasztott, köztük a gyermek-rohamkocsit is, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az elszánt csapatmunka végül rövid időn belül sikerre vezetett, és a fiút bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!" - írták az OMSZ Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.