Kiégett ágyban fekvő holttestet találtak a tűzoltók Jászkiséren

Forrás: MTI/Donka Ferenc -
halál Jászkisér tűzoltók lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lakástűzben meghalt egy ember Jászkiséren péntek reggel – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közlése szerint negyed kilenckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település szélén lévő Árok utcába kiszállt négy tűzoltó, s a száz négyzetméteres családi ház hálószobájában egy holttestet találtak. Korábban az ágy és az ágynemű égett, de tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség – írták. A tűz keletkezésének körülményeit még vizsgálják.

A kép illusztráció. Forrás: MTI/Donka Ferenc

A szóvivő hangsúlyozta: nem ritka, hogy kis tüzek, illetve akár egy lángok nélküli izzás is tragédiával végződik.

A műanyagot, szintetikus anyagokat tartalmazó tárgyak égése, izzása közben mérgező gázok keletkeznek. A legtöbb, tragédiával járó lakástűznél nem a tűz, hanem a mérgező füst végez az áldozattal.

A hasonló esetek elkerülése végett érdemes a szoba plafonjára füstérzékelőt szerelni, ami a tűz keletkezésekor jelez – mondta Mukics Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.