Kerékpáros mentőegységek kialakításán dolgozik a mentőszolgálat

Hír TV -
Győrfi Pál Országos Mentőszolgálat mentőszolgálat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elektromos mentőkerékpárokkal is gyorsítaná a bajbajutottak ellátását az Országos Mentőszolgálat a bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lap kérdéseire közölte: a fővárosban jövő tavasszal indul ez a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik, a tesztüzem pedig heteken belül megkezdődhet.

Hír TV

Terveik szerint a főváros belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros elsősegélynyújtókkal. Kedvező tapasztalatok esetén pedig akár más városokra is kiterjeszthetik ezt a mentési módszert. Hozzátette, hogy a kerékpáros mentésről nemzetközi tapasztalatokat is begyűjtött az OMSZ.

A Népszava úgy tudja, hogy a szervezeten belül július eleje óta az állomásvezetők feladata fölmérni, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében szolgálatokat egy új, kerékpáros mentőegységben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.