Megszólalt Michael Schumacher öccse: kimondta, amit a család nem akart hallani

vélemény Forma-1 F1 Michael Schumacher Ralf Schumacher Haas F1 Team Formula-1 Mick Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németország leghíresebb emberei közé tartoznak a Schumacherek, és nem véletlenül, ugyanis Michael éveken át volt az autóversenyzés királykategóriájának, a Forma-1-nek a vezéralakja. A helyét többen is megpróbálták betölteni, köztük volt az öccse, Ralf és a fia, Mick Schumacher is.

A Schumacher név egyet jelent a gyorsasággal, és azóta sem veszített fényéből és erejéből, hogy Michael kilenc évvel ezelőtt súlyos síbalesetet szenvedett. A sportág sztárja sokáig kómában feküdt, és bár évek óta otthonában lábadozik, az igazságot az állapotáról csak alig pár ember ismeri. Mivel Michael kereken tíz éve vonult vissza, így már nem láthatta, ahogy fia megkezdi profi F1-es pályafutását.

Mick tehetségéhez nem fér kétség, ugyanis megnyerte a Forma-1 előszobájának számító alsóbb kategóriás bajnokságokat, a Forma-3-at és a Forma-2-t is. Ezek után kapott ülést az egyik kisebb csapatnál, az amerikai tulajdonosi háttérrel rendelkező Haas-istállónál. Mick Schumachernek az idei a második szezonja a Forma-1-ben, de sokak szerint nem hozza az elvárható eredményeket.

Ralf és Michael Schumacher Forrás: Getty Images/Mark Thompson

A 2021-es szezonban a mezőny egyik leggyengébb autójával versenyzett, idén viszont már egy jobb jármű van alatta. Az évad kezdetén több lehetősége is lett volna pontokat szerezni a világbajnoki versenyben, de vezetői hibákat vétett, így bőségesen adott muníciót a kritikusai kezébe. Idővel azonban magára talált és megszerezte élete első F1-es pontjait, ugyanis a Brit Nagydíjon a nyolcadik, az osztrák futamon pedig a hatodik helyen ért céba.

Míg korábban Mick Schumacher egy szintén újonc, az orosz Nyikita Mazepin oldalán versenyzett, kevesebb kritika érte, de már a dán veterán, Kevin Magnussen a csapattársa, aki idén sokszor legyőzte a fiatal németet. Hozzá hasonlítva valóban gyengének nevezhető az ifjabb Schumacher teljesítménye, és ennek nagybátyja, Ralf Schumacher is hangot adott.

– nyilatkozta a Motorsport Totalnak Ralf, aki maga is versenyzett a Forma-1-ben, jelenleg pedig szakkommentátorként dolgozik.

Mick Schumacher vélhetően szeretné folytatni Forma-1-es pályafutását, azonban még mindig nincs szerződése a következő szezonra. Könnyen lehet, hogy ha nem szerez újabb pontokat, akkor két szezon után véget ér Michael Schumacher fiának karrierje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.