Szörnyű tragédia: felesége és ötéves kislánya szeme láttára merült el a Balatonban a családapa

Forrás: MTI/Varga György -
tragédia fulladás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek délután Zamárdiban hunyt el egy családapa. Úgy tudni, a férfi nem tudott jól úszni, és bepánikolt a mélyvízben.

A 39 éves férfihoz délután 5 óra körül riasztották a mentőket. Az rtl.hu információi szerint a férfi azután merült el a Balatonban, hogy a vízbe ugrott egy vízibicikliről. A szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy rohammentő siet a strand irányába, később pedig egy mentőhelikopter is érkezett.

A család négy óra körül bérelte a rózsaszín vízibiciklit, és a parttól több száz méter távolságra tekertek be. Miután a férfi beugrott, és nem jött a felszínre, a felesége azonnal utánaugrott, és megpróbálta megkeresni.

"Arra lettünk figyelmesek, hogy két ember nagyon nagy sebességgel elkezd úszni a vizibicikli felé, és akkor már furán sodródott a bicikli, gazda nélkül. Egy 5 éves kislány ült benne, aki ügyesen segítségért kiáltott"

-mondta az egyik szemtanú.

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Varga György

A Zamárdi Vízimentő Egyesület vezetője, Nánási Ákos is a helyszínen tartózkodott, az ő vezetésével zajlott a mentési akció. A férfit 20-30 perc után találták meg a víz alatt, és egyszer sikerült újraéleszteni. A mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, de sajnos később életét vesztette.

Úgy tudni, a férfi nem tudott jól úszni, és pánikba esett a mélyvízben, ezért történhetett meg a tragédia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.