Monumentális, a gízai piramisnál is nagyobb aszteroida száguld a Föld felé

Forrás: Shutterstock/Oliver Denker -
aszteroida NASA Föld bolygó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA szakemberei elmondták, hogy száz éve nem jött olyan közel a bolygónkhoz olyan óriási aszteroida, mint ami augusztus 20-án száguldott el a Föld mellett.

Augusztus 20-án több mint 100 év óta most először repül el a Föld mellett egy aszteroida, ami nagyobb, mint az egyiptomi gízai Nagy Piramis. Az aszteroida becsült átmérője 100-228 méter között lehet, viszonyításképpen: a gíziai Piramis 139 méter magas.

Az előrejelzések szerint a monumentális aszteroida 20 000 mérföld/órás sebességgel száguldott, és mintegy 13,8 holdtávolságnyira haladt el a Föld mellett. Bár rémisztően hangzik, szerencsére egy pillanatig sem volt veszélyben az emberiség; legközelebb 2113-ban fog hasonló távolságon belülre kerülni ilyen méretű aszteroida -írja a Ripost.

A kép illusztráció. Forrás: Shutterstock/Oliver Denker

„Egy 100-200 méter átmérőjű aszteroida regionális katasztrófát okozna, ami azt jelenti: egy kisebb országot el tudna tüntetni a Föld színéről.

Azonban az ebből eredő globális következmények a világgazdaságban és a globalizációban jóval hatalmasabb lenne" – mondta a Newsweeknek Jay Tate, a The Spaceguard Center obszervatórium igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.