Szinte mindenhol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben: eső és szél tarolja le az országot

Fotó: Major Kata - Origo -
eső zivatar időjárás-előrejelzés időjárás zápor Szél előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán is csapadékos időre számíthatunk az ország jelentős részén: két megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A fővárosban szerdán felhős, borús idő várható, de itt-ott előbújhat a nap. Emellett záporok és zivatarok is előfordulhatnak. Napközben 27 fokig melegszik a hőmérséklet, estére 20 fok köré hűl a levegő. Nemcsak Budapest környékén, de az ország többi részén is erőteljes gomolyfelhőképződés várható.

Záporok és zivatarok először a keleti és északkeleti megyékben fordulhatnak elő, de a Dunántúl keleti részén is várható csapadék. Az északi szél a Dunántúlon többfelé felélénkül, és a zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-31 fok között alakul, éjszaka viszont van, ahol 13 fokig hűl a levegő.

Vas, Zala és Somogy megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt, 17 megyében pedig zivatarokra figyelmeztetnek.

Fotó: Major Kata - Origo

Csütörtökön visszatér a nyárias időjárás, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Záporok, zivatarok csak elszórtan lehetnek, a legmagasabb hőmérséklet 26-33 fok között alakul - írja a köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.