Augusztus elején adtunk hírt arról, hogy a tunéziai Mahmoud N. valószínűleg megfojtotta Bécsben élő, magyar származású volt élettársát, illetve annak 14 éves lányát. Ö. Renáta két kisfia, a 9 éves Emirhan és a 6 éves Harun még egy teljes napig tartózkodott a holttestek mellett a szomszéd szobában, végül ők hívtak segítséget.

A hatóságok még mindig keresik a feltételezett tettest, akinek osztrák lapértesülések szerint számtalan országban élnek rokonai – többek között Németországban és Hollandiában is –, így bárhol megpróbálhatott elrejtőzni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Blikk utolérte az áldozatok családját képviselő bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetőjét, dr. Ujvárosi Veronikát, aki újabb megrázó részleteket közölt a szörnyűségről.

Nem voltak arra utaló jelek, hogy az élettárssal bármilyen gond lett volna. (...) A családtagok elmondták, hogy Renáta erős, határozott jellemű, gondoskodó anya volt, aki a családjáért mindent megtett. A török férje miatt felvette a muszlim vallást, és tartotta magát ahhoz azt követően is, hogy elváltak. Renáta kiegyensúlyozott életet élt, a rokonok pedig semmilyen problémáról nem tudtak" – fejtette ki az ügyvéd, majd kitért arra is, hogy a gyanúsított viselkedése a szakítást követően negatív irányba változott, egyre jobban kontrollálta Renátát.

„Az élettárssal, Mahmoud N.-nel egy ideig határtalanul boldogok voltak, aztán mégis szakítottak, amit Renáta elmondott a családjának is. Majd, amikor újra kibékültek, Renáta megszüntette a Facebook-profilját, amit azzal magyarázott a szeretteinek, hogy nem kell neki a Facebook, mert abból csak gondok vannak. Szerintem itt már komoly problémák lehettek, és az élettársa valószínűleg egyre jobban be akarta szűkíteni Renáta kapcsolattartását a magyarországi rokonokkal

– részletezte dr. Ujvárosi Veronika, ezután pedig elmondta, hogy iratbetekintési lehetőséget kap az osztrák nyomozóktól, illetve a rendőrök kérdéseit tolmácsolja majd a családtagok felé, hogy válaszaikkal segíthessék a nyomozást.