Fokozatosan csökken a hőmérséklet, megindul a hűvösebb levegő áramlása hazánkba

Forrás: AFP/Philip Fong -
időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma még sok lesz a napsütés, mindenhol 26 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. Az északira fordult széllel viszont a hét következő napjaiban lassan-lassan megindul a hűvösebb levegő áramlása hazánk térségébe.

Kedden sok napsütésre számíthatunk, de a déli és a keleti tájakon gomolyfelhős lesz az ég. Főleg a Tiszántúlon fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél néha megélénkül. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Ősziesre fordul az idő Forrás: AFP/Philip Fong

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek, úgy mint fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Erős lesz az UV sugárzás, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.