A fiatal nő és párja pihenni érkezett a kelet-sussexi Eastboune tengerparti részéhez, és ott szerették volna megnézni a környék nevezetes látnivalóit. Ezek közé tartozik a Belle Tout nevű világítótorony, melyről a lehető legjobb fotót szerették volna elkészíteni.

Mango Dóra és kedvese ellátogatott Beachy Headbe, ahol a hatalmas sziklák alatt sétálgattak. A dagállyal azonban nem számoltak: a víz gyorsan közeledett feléjük és csapdába estek. A magyar származású lány felmászott egy nagyobb sziklára, párja, Jerry pedig a parta úszott, hogy segítséget kérjen. Egy nagy hullám viszont lecsapott a magányosan várakozó nőre.

Azt beszéltük, hogy vissza kell mennünk, és elindultunk visszafelé, de a víz elzárta az utat. Próbáltunk segítséget hívni, de nem volt térerő, és mindketten segítségért kiabáltunk. Dóra egy sziklán helyezkedett el, én pedig kb. 50 métert úsztam, hogy a partra jussak. Találtam egy párt a parton, és az idős férfi felhívta a mentőszolgálatot

– idézte a Ripost az október 24-én szerencsétlenül járt magyar lány barátját.

Az életmentők a vízben sodródva találták meg Dórát, akit a parton újraélesztettek, de a lány a kórházban életét vesztette. A szakértők szerint baleset történt, és a halál okaként fulladást állapítottak meg. A lap kiemeli, hogy az eset idején mindössze krétával írt táblák figyelmeztettek a veszélyre, ám azóta már rendes jelzésekre cserélték ezeket.