Kiderült, mi okozhatta a kunfehértói vonatbalesetet

Forrás: MTI/Donka Ferenc -
vonatbaleset baleset Kunfehértó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heten haltak meg Kunfehértónál hétfőn reggel. Az áldozatok napszámosok voltak, akiket egy fiatal fiú vitt munkába, bodzát szedni. A 21 éves Renátó még nem volt gyakorlott sofőr.

Az Opel Corsa egy földutat keresztező vasúti átjáróban hajtott a sínekre. A motorvonat vezetője már nem tudott időben megállni, így a szerelvény maga alá gyűrte az autót, benne a hat utassal és a sofőrrel. Ketten a csomagtartóban is utaztak.

Kiderült, mi okozhatta a kunfehértói vonatbalesetet Forrás: MTI/Donka Ferenc

A sofőr, Renátó testvére azt nyilatkozta a Borsnak, hogy öccse még nem vol tapasztalt sofőr:

"Szeretnénk tudni, hogy vajon felfogták-e a haláluk előtt, hogy mi történik velük, de a baleset számukra hirtelen következett be, ezért kétséges. Csak abban bízhatunk, hogy nem szenvedtek. Azt már megtudtuk, hogy Renátó vezetett. Komoly fiú volt, nem is értjük, mi terelhette el a figyelmét. Talán az történhetett, hogy nagyon fáradt volt, igaz, még nem volt gyakorlott vezető, mert nagyjából fél éve szerzett csak jogosítványt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.