Búvárkodó nőre támadt egy cápa a Bahamákon: az asszony belehalt sérüléseibe

Forrás: Cultura Creative/George Karbus Photography/George Karbus Photography -
Bahamák cápatámadás bikacápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai tengerjáró hajó utasa búvárkodott kedden a Bahamák vizein, amikor egy cápa rátámadt, a nő belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség szerint az 58 éves pennsylvaniai nő balesete a Bahamák északi részén található Green Cay népszerű búvárhelyszíne közelében történt. A nő családja bikacápaként azonosította a ragadozót - mondta Chrislyn Skippings, a rendőrség szóvivője az AP-nek. A turista azután halt meg, hogy kórházba szállították és megkezdték az ellátását. A nő vasárnap indult Floridából egy hétnapos nyaralásra a Harmony of the Seas nevű hajó fedélzetén, kedden Nasssau partjainál vett részt egy kiránduláson.

Bikacápa támad egy amerika nőre a Bahamákon Forrás: Cultura Creative/George Karbus Photography/George Karbus Photography


A karibi-térségi cápatámadások többsége a Bahamák vizein történik, 2019-ben kettőt jelentettek, az egyik halálos volt, egy dél-kaliforniai turistára támadt három cápa a Rose-sziget közelében, a keddi balesettől kevesebb mint egy kilométerre. 2020 decemberében a francia Szent Márton-sziget vizein történt halálos cápatámadás, ami első volt a régióban. Összesen legalább 32 cápatámadást jelentettek a Bahamákról 1749 óta, 13 történt Kubában a floridai székhelyű nemzetközi cápatámadás-adatbázis (International Shark Attack File, ISAF) szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.