Kiadták a figyelmeztetést: jégesőre és zivatarra kell számítani ezekben a megyékben

zivatar figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte az egész ország citromsárga színben úszik az Országos Meteorológiai Szolgálat fotóján, amit ma hajnalban tettek közzé. Az ország nagy részén figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt, egyes helyeken 30-40 mm csapadék is hullhat.

Késő délelőttől előbb az Északi-középhegységben elszórtan, majd délután az északnyugat felől érkező front előterében és annak mentén egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek este, késő este fokozatosan átterjednek a keleti országrész fölé is. A fronthoz kötődő zivatarokat elsősorban felhőszakadás ( > 20-30 mm, lokálisan akár ~ 30-40 mm) kísérheti, emellett viharos széllökés (~60-90 km/h, egy-egy helyen >90 km/h) és kisméretű jég is előfordulhat környezetükben. Késő estétől északnyugat felől stabilizálódás kezdődik - írja a met.hu.

Kiadták a figyelmeztetést: jégesőre és zivatarra kell számítani ezekben a megyékben Forrás: met.hu



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.