Presser Gábor készít zenés előadást a Pinokkióból

bemutatók inkognitó évadterv Pinokkió Rudolf Péter A kastély Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Vígszínház nyolc bemutatót tervez az idei évadra, amelyek között klasszikus darabot, kortárs magyar drámákat és egy vadonatúj mesemusicalt is láthat a közönség.

Szeptember 14-én megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház. A Szent István körúton álló teátrum három játszóhellyel rendelkezik, ezek mindegyikén lesz idén egy-egy új előadás, melyekre már gőzerővel készülnek az alkotók.

A színház egyik első premierje A kastély lesz. Kafka regényét Bodó Viktor állítja színpadra a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral. A kastély díszlete egy hatalmas, bonyolult állványzat, mely ugyanolyan átláthatatlan, mint maga a kafkai mű. A főszerepekben ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Méhes László, Radnay Csilla és Kovács Patrícia is látható lesz.

Rudolf Péter Forrás: Vígszínház

A Pesti Színházban kerül bemutatásra Nick Payne Inkognitó című darabja, melynek középpontjában Albert Einstein agyának elrablása áll. A Szőcs Artur rendezte előadás történetének meg- és felfejtése nemcsak a nézőknek, hanem a színművészeknek is nagy kaland, hiszen a közel 20 karaktert mindössze négyen, Kovács Patrícia, Márkus Luca, Horváth Szabolcs és Nagy Ervin játsszák.

A bemutatók sorában Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka a következő, melyet a teátrum igazgatója, Rudolf Péter állít színpadra. A Szeget szeggel egy Magyarországon ritkán játszott mű, melynek rendhagyó, vígszínházi feldolgozása a tervek szerint valódi csoportszínházi előadásra ad lehetőséget.

Az évad talán legnagyobb durranása a Pinokkió című musical lesz. A Vígszínház nagy sikerrel játszik zenés előadásokat, ilyen a régóta repertoáron lévő A Dzsungel könyve, A Padlás vagy A Pál utcai fiúk is. A Pinokkió premierje ugyan csak februárban lesz, az alkotók azonban már hónapok óta dolgoznak a színpadi változaton. Az előadást Keresztes Tamás rendezi, a zenét pedig Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzik.

A Vígszínház társulata Forrás: Vígszínház

Igazi ritkaságként lesz látható az Egy szerelem három éjszakája, mely az első magyar musicalként vonult be a színháztörténelembe 1961-ben. A mostani változatot ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, a főszerepekben pedig Kern András, Lukács Sándor, Hegedűs D. Géza, Nagy-Kálózy Eszter és Hirtling István is színpadra lép decemberben a Pesti Színházban. A kamaraszínház ezt követő premierje szintén egy klasszikus, Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn-je lesz a műfaj nagymesterének, Valló Péternek a rendezésében.

Ezek mellett a Vígszínház Házi Színpadán a kortárs magyar drámáké lesz a terep: érkezik a K utazásai, melyben Dzsúdló új dala is felcsendül, valamint a Béranyák, mely a címéből is kiolvasható téma különböző aspektusait vizsgálja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.