A Vígszínház nyolc bemutatót tervez az idei évadra, amelyek között klasszikus darabot, kortárs magyar drámákat és egy vadonatúj mesemusicalt is láthat a közönség.

Szeptember 14-én megtartotta évadnyitó társulati ülését a Vígszínház. A Szent István körúton álló teátrum három játszóhellyel rendelkezik, ezek mindegyikén lesz idén egy-egy új előadás, melyekre már gőzerővel készülnek az alkotók.

A színház egyik első premierje A kastély lesz. Kafka regényét Bodó Viktor állítja színpadra a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral. A kastély díszlete egy hatalmas, bonyolult állványzat, mely ugyanolyan átláthatatlan, mint maga a kafkai mű. A főszerepekben ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Méhes László, Radnay Csilla és Kovács Patrícia is látható lesz.

Rudolf PéterForrás: Vígszínház

A Pesti Színházban kerül bemutatásra Nick Payne Inkognitó című darabja, melynek középpontjában Albert Einstein agyának elrablása áll. A Szőcs Artur rendezte előadás történetének meg- és felfejtése nemcsak a nézőknek, hanem a színművészeknek is nagy kaland, hiszen a közel 20 karaktert mindössze négyen, Kovács Patrícia, Márkus Luca, Horváth Szabolcs és Nagy Ervin játsszák.

A bemutatók sorában Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátéka a következő, melyet a teátrum igazgatója, Rudolf Péter állít színpadra. A Szeget szeggel egy Magyarországon ritkán játszott mű, melynek rendhagyó, vígszínházi feldolgozása a tervek szerint valódi csoportszínházi előadásra ad lehetőséget.

Az évad talán legnagyobb durranása a Pinokkió című musical lesz. A Vígszínház nagy sikerrel játszik zenés előadásokat, ilyen a régóta repertoáron lévő A Dzsungel könyve, A Padlás vagy A Pál utcai fiúk is. A Pinokkió premierje ugyan csak februárban lesz, az alkotók azonban már hónapok óta dolgoznak a színpadi változaton. Az előadást Keresztes Tamás rendezi, a zenét pedig Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzik.

A Vígszínház társulataForrás: Vígszínház

Igazi ritkaságként lesz látható az Egy szerelem három éjszakája, mely az első magyar musicalként vonult be a színháztörténelembe 1961-ben. A mostani változatot ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, a főszerepekben pedig Kern András, Lukács Sándor, Hegedűs D. Géza, Nagy-Kálózy Eszter és Hirtling István is színpadra lép decemberben a Pesti Színházban. A kamaraszínház ezt követő premierje szintén egy klasszikus, Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn-je lesz a műfaj nagymesterének, Valló Péternek a rendezésében.

Ezek mellett a Vígszínház Házi Színpadán a kortárs magyar drámáké lesz a terep: érkezik a K utazásai, melyben Dzsúdló új dala is felcsendül, valamint a Béranyák, mely a címéből is kiolvasható téma különböző aspektusait vizsgálja meg.